lirik langgam komplit jawa

Standar

Categories

  1. Lirik Lagu Jawa 

Suwhaernow Hazard

Angenteni

Aku Ngenteni Tekamu
Kaya Ngenteni Mudhuning Wahyu
Janjimu Tansah Sumimpen Jroning Kalbu
Dhuh Kusuma Pepujanku

Tak Jaluk Jo Cidra Janji
Dhuh Kangmas Sira Wong Merak Ati
Amung Sira Dadi Ati Rina Wengi
Aku Tansah Angenteni

Muga Muga Tetepa Tansah Sumandhing
Dadya Kanthi Dhuh Wong Bagus
Lencir Kuning_

Kledhang Kledhang Kae Teka
Pranyata Janjine Datan Cidra
Gelang Alit Welut Wisa Saumpama
Ojo Lali Kalih Kula..

Prawan kalimantan

Lk :
Rino wengi tansah kelingan
Prawan ayu kalimantan
Bantal guling tak sayang sayang
Nganti koyo wong kedanan

Pr :
Rancak liwat kasubarang
Dalam hati tarasa supan
Kumaharap minta ditagur
Gasan ubat karindangan

Lk :
Saben dino aku ngalamun
Tekan omah atiku bingung
Jane tresno ra wani nembung
Rasane koyo wong linglung

Pr :
Hiring kiwa bahiring kanan
Paksa mata suruh bapajam
Bamalaman kada taguring
Kaingatan si rambut panjang

reff :
Pr :
Aduh uma abah aduh
Satiap malam ulun tabayang
Hati dandaman
Apakah kawa ulun manyandang

Aduh uma abah aduh
Ulun takutan ulun takutan
Disambat urang awak nangganal
Masih mambujang

Lk :
Beninge banyu kalimantan
Biyen sing tak ombe sayang
Ngelingake naliko biyen kenalan

Rino wengi tansah kelingan
Prawan ayu kalimantan
Bantal guling tak sayang sayang
Nganti koyo wong kedanan

Pr :
Hiring kiwa bahiring kanan
Paksa mata suruh bapajam
Bamalaman kada taguring
Kaingatan si rambut panjang

reff :
Pr :
Aduh uma abah aduh
Satiap malam ulun tabayang
Hati dandaman
Apakah kawa ulun manyandang

Aduh uma abah aduh
Ulun takutan ulun takutan
Disambat urang awak nangganal
Masih mambujang

Lk :
Beninge banyu kalimantan
Biyen sing tak ombe sayang
Ngelingake naliko biyen kenalan

Saben dino aku ngalamun
Tekan omah atiku bingung
Jane tresno ra wani nembung
Rasane koyo wong linglung

Pr :
Hiring kiwa bahiring kanan
Paksa mata suruh bapajam
Bamalaman kada taguring
Kaingatan si rambut panjang

Kaingatan si rambut panjang

Lirik Lagu Manthous – Esemu LyricsSuwhaernow Hazard

Suwe ora ketemu, cah ayu
Gawe kangening atiku
Tak suwun rinten lan dalu
Pamujiku manggiho rahayu

Lha piye genah-genahe, yo kene
Tak anti-anti kabare
Ora esuk ora sore
Mung kelingan sak solah bawane

*)
Nadyan mung krungu swarane
Opo maneh yen nyawang eseme
Bebasan segoro madu
Kalah manis..sing manis pancen esemmu

Iba bungahing ati, cah manis
Antuk nugrahaning Gusti
Ora mung jroning impenku
Bisa nyanding sliramu, cah ayu

neng pasar legi tuku gethuk………..

karo mlaku mlaku kecocok bakul jembung

rino wengi tansah kepthuk………..

jane cocok ra wani nembung

sewindhu

Tak enteni ning gisiking ati kang suci..
Tak bundeli snadyan tan weruh
Nanging aku tansah ngrantii..

Anelangsa sliramu tan tanggap sasmita
Datan nyana kabeh mau
Kapurba ingkang kawasa..

Aku datan jemu..
Nggonku nunggu wus sewindhu..
Aku datan kelu..
Snadyan keh bebendhu..
Amung sira kang cumondok aneng jejantungku..

Lilanana aku nedya ambuka rasa..
Rasa tresna kang pranyato
Bisa mungwyng nedya mulya..

YEN ING TAWANG…

Yen ing tawang ana lintang, cah ayu [jika dilangit ada bintang,cah ayu ]
aku ngenteni tekamu [aku menanti hadirmu]
marang mega ing angkasa [kepada awan di langit]
ingsun takokke pawartamu [Aku menanyakan kabarmu ]

Janji-janji aku eling, cah ayu [semua janji aku ingat]
sumedhot rasane ati [terputus rasanya hati ]
lintang-lintang ngiwi-iwi, nimas [bintang-bintang mengoda aku, nimas]
tresnaku sundhul wiyati [cintaku tak berbatas, setinggi langit]

Dhek semana janjiku disekseni mega kartika [Semenjak itu janjiku di saksikan awan bintang]
kairing rasa tresna asih [teriring rasa cinta kasih]

Yen ing tawang ana lintang, cah ayu [jika dilangit ada bintang, cah ayu]
rungokna tangising ati [dengarkan rasa terdalam hatiku]
binarung swarane ratri, nimas [resapi suara diwaktu malam hari]
ngenteni mbulan ndadari [ menunggu bulan purnama]

Kembali ke…

Dhek semana janjiku disekseni mega kartika
kairing rasa tresna asih

Yen ing tawang ana lintang, cah ayu
rungokna tangising ati
binarung swaraning ratri
ngenteni mbulan ndadari

Suwhaernow Hazard

Ngimpi

29JUL

Ngimpi
Ciptaan : Mujoko
Vokal : Wahyuni
Produksi : HR Records

[bowo]
Ngamboro ing awang-awang
Hangelangut bebasan tanpo tepi
Narabasing mego mendhung
Miber ngideri jagad
Ngulandoro ngamboro ngunggahi gunung
Ketungkul ngumbar gagasan
Satemah ginowo ngimpi

Sripat sripit,lembehane mrak kesimpir
Gandhes luwes, wiragane anglamlami..
Sedhet singset, besus angadi busono
Dhasar ayu, taksih kenyo tan kuciwo

Dak caketi, aduh mesem sepet madu
Ora sronto, ndak gandheng malah gumuyu
Katon bungah,kenyo kang pindho hapsari
Kuciwane, kabeh mau amung ngimpi

reff :

Sedhet singset, besus angadi busono
Dhasar ayu, taksih kenyo tan kuciwo

Dak caketi, aduh mesem sepet madu
Ora sronto, ndak gandheng malah gumuyu

Katon bungah,kenyo kang pindho hapsari
Kuciwane, kabeh mau amung ngimpi

Ali Ali Emas KuningSuwhaernow Hazard

12MAR

Ali Ali Emas Kuning
Ciptaan : ??
Vokal : Hestu
Produksi : Perdana Record

Ali-ali ing drijimu,
Tenane tali tresno bebasane
Emane ra biso njogo
Ning saikine uwis maleh rupo

Ali-ali emas kuning,
Wis maleh emas kuning dadi putih,
Opo pancen uwis lali
Tondo tresnaku ora diopeni

Ali-ali emas kuning,
Opo biyen sliramu ra eling
Tondo tresno ngikat janji
Yen sliramu ora bakal lali

Ali-ali emas kuning,
Ra ngiro dadi duweke wong liyo
Tego ninggalake aku
Lali sumpahmu, wis lali janjimu

Layung

01JAN

Ciptaan : ??
Vokal : Ika
Produksi : Aini Record

Kelayung-layung atiku nggayuh tresnamu, nganti pilu
Tak angen-angen kumemeng soyo, angles keskes..
Tansah jenjang kapirangun dangu ketemu, nganti rangu
Setyo nuto antuk kadyo nenggo, kluwuh ing wayah dalu..

Sedino, wus tak tenggo; seminggu, nggonku nunggu
Sesasi, tak enteni andrep ati..
Ngugemi janji kang semu ngrusak awakku, nganti kuru
Mung welingku mring sliramu, duh wong bagus, aku nunggu..

reff :
kembali ke atas..kelayung-layung atiku,…

Lare gunung

16aug

Ciptaan : manthous
vokal : nurhana
produksi : dasa studio

Kulo niki lare nggunung,
adoh kutho, manggene ten kampung
cedhak alas cedhak grumbul, gung liwang-liwung
dede margi, nanging lurung..

Lendang klambi, jarik’e kawung
pak’e kuncung, mung bebetan sarung
adoh ratu caket watu, sak gunung-gunung
kirang gaul, alias srawung..

Nadyan kulo, lare nggunung
ampun supe, ampun lali metung
niat nulung, nopo menthung; kulo wong bingung,
ra duwe bapak, ra duwe biyung..

Ora udan ora mendhung,
kok jamane, poro piyayi bingung
mbiyen pripun, kok ra dipetung
trimah nasib, kulo lare nggunung..

Reff :
kulo niki lare nggunung,
adoh kutho, manggene ten kampung
cedhak alas cedhak grumbul, gung liwang-liwung
dede margi, nanging lurung..

Lendang klambi, jarik’e kawung
pak’e kuncung, mung bebetan sarung
adoh ratu caket watu, sak gunung-gunung
kirang gaul, alias srawung..

Nadyan kulo, lare nggunung
ampun supe, ampun lali metung
niat nulung, nopo menthung; kulo wong bingung,
ra duwe bapak, ra duwe biyung..

Ora udan ora mendhung,
kok jamane, poro piyayi bingung
mbiyen pripun, kok ra dipetung
trimah nasib, kulo lare-lare nggunung..

Sapandurat Medhun Lewung

07FEB

Sapandurat-Lewung
Ciptaan : ??
Vokal : Indri S
Produksi : ??

Ngalamuning atiku,
Mikir sliramu suwe ra ketemu
Jroning roso tresno
Ngati-ati kegowo lamunku

Suwe wis ora ketemu
Sak pandulut tetep mring sliramu
Adem ayem pangrasaku
Jebulane kejeron lamunku

Yen to arep sedino??
Dadi wisno kok ditinggal lungo
Opo mung ngunu kowe wis ra setyo
Iso iso tak percoyo

Saking gede katresnanku
Sak pandulut tetep mring sliramu
Ojo kesuwen lungamu
Sak kundure merakke atike

reff :

Dadi lewung atiku
Nalikane sepisan ketemu
Wong bagus dadi laku
Nggodha ati rinten siang ndalu

Kinurban jiwo rogo
Ngundang roso tumetesing kalbu
Lir nguyahi segoro
Datan biso ngluluhke atimu

Suwe nggonku ngenteni
Lewung ing atiku ga entuk jampi
Dadyo ati sawiji
Nadyan abot tak lakoni

Sabdo pandhito ratu
Mring sliramu dadyo sisihanku
Mugi gusti nglilani
Tresnaku bakal ginowo mati

Trenyuh

15MAR

Trenyuh
Ciptaan : ??
Vokal : Suci Puspitasari & ??
Produksi : Perdana Record

Pr :
Wiwitane among nyawang,
Suwe-suwe njur tuwuh katresnan
Slogamu kang anglam-lami,
Kebak pitakon roso jroning ati

Senadyan mung bocah nggunung,
Tumlawong gawe atiku bingung
Pa gadhug yen aku nggayuh,
Sarwo ewuh mergo rasaku trenyuh

Datan lali,
Bebasan kagowo mati
Mendah lamun kasembadan….
Ora mung kandek anggonku kasmaran

Wilangan songo lan kalih
Mugio welas lan sliramu lilih
Klopo mudo umpamane,
Leganono aku mung mikir kowe

reff :
Lk :
Wiwitane among nyawang,
Suwe-suwe njur tuwuh katresnan
Slogamu kang anglam-lami,
Kebak pitakon roso jroning ati

Senadyan mung bocah nggunung,
Tumlawong gawe atiku bingung
Pa gadhug yen aku nggayuh,
Sarwo ewuh mergo rasaku trenyuh

Datan lali,
Bebasan kagowo mati
Mendah lamun kasembadan….
Ora mung kandek anggonku kasmaran

Wilangan songo lan kalih
Mugio welas lan sliramu lilih
Klopo mudo umpamane,
Leganono aku mung mikir kowe

reff :
Pr :
Wiwitane among nyawang,
Suwe-suwe njur tuwuh katresnan
Slogamu kang anglam-lami,
Kebak pitakon roso jroning ati

Senadyan mung bocah nggunung,
Tumlawong gawe atiku bingung
Pa gadhug yen aku nggayuh,
Sarwo ewuh mergo rasaku trenyuh

Datan lali,
Bebasan kagowo mati
Mendah lamun kasembadan….
Ora mung kandek anggonku kasmaran

Wilangan songo lan kalih
Mugio welas lan sliramu lilih
Klopo mudo umpamane,
Leganono aku mung mikir kowe

Suwhaernow HazardSuwhaernow Hazard

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s